Z艂oty medal w konkursie OLIVE JAPAN 2024 馃敹
馃尶 PRZEDSPRZEDA呕, KUPUJESZ PIERWSZE BUTELKI ZE ZBIOR脫W 2025! 馃尶
Produkowana w 200 letnim gaju LA MURALLA w Andaluzji, iOliva Extra Virgin
iOliva to intensywna w smaku, rzemie艣lniczo wytwarzana oliwa z oliwek Extra Virgin z Hiszpanii. Wyborny sok z zielonych oliwek stworzony z selekcji najlepszych zbior贸w z rodzinnych gaj贸w oliwnych, zlokalizowanych w enklawie rezerwatu przyrody Sierras Subb茅ticas w Kordobie (Andaluzja).
Odmiana Hojiblanca tej oliwy jest starannie zbierana z drzew oliwnych, kt贸re maj膮 ponad 200 lat, znajduj膮cych si臋 w Parku Przyrody Subb茅tica.
Wytwarzana przez do艣wiadczon膮 od 1878 roku, w produkcji oliwy rodzin臋 uprawiaj膮c膮 ponad dwustuletnie drzewa. Dzi臋ki surowym zasadom stosowanym przy produkcji tej oliwy, iOliva jest wyj膮tkowo aromatyczna i bogata w przeciwutleniacze.
Nagradzana wielokrotnie w konkursach gatunku Hojiblanca.
馃憠 Nasza iOliva, zdoby艂a 87/100 pkt w klasyfikacji odmiany Hojiblanca w Hiszpanii, co daje jej czo艂owe miejsce w 艣wiatowym rankingu.

ODMIANA HOJIBLANCA.
Jej aromat przypomina wo艅 sadu z nut膮 pysznych zielonych pomidor贸w. Jej g艂臋boki aromat przywodzi na my艣l spacer po 艣wie偶o skoszonej trawie.
Odmiany Hojiblanca jest jednym z naszych najbardziej cenionych produkt贸w ze wzgl臋du na swoj膮 wszechstronno艣膰. Polecany jest do ka偶dego rodzaju u偶ytkowania. Surowe, do dressing贸w i sa艂atek; Do wszystkich rodzaj贸w gulaszu i szczeg贸lnie polecany do sma偶enia ze wzgl臋du na swoj膮 stabilno艣膰 i d艂ugi czas trwania. Odmiana o wysokiej zawarto艣ci kwasu oleinowego .
Zbi贸r:
Data zbioru: listopad 2025
Data wa偶no艣ci na butelce: 05.2027 r
Gatunek oliwki: Premium Hojiblanca
Rodzaj uprawy: Tradycyjny gaj oliwny stuletnich i dwustuletnich drzew oliwnych
Jako艣膰: extra virgin
Metoda ekstrakcji: Ekstrakcja na zimno w temperaturze 21潞
Prezentacja: Podw贸jnie ddfiltrowane (d艂u偶ej smakuje tak jak powinna, odfiltrowuje si臋 wod臋 i resztki)
T艂oczenie: W nieca艂e 6 godzin od zerwania, we w艂asnej t艂oczni
Parametry chemiczne: mniej ni偶 11 meq O2/kg nadtlenk贸w, mniej ni偶 0,18 K270, mniej ni偶 2,0 K232.
Kwasowo艣膰: Mniej ni偶 0,2潞
Wskaz贸wki dotycz膮ce przechowywania:
Przechowywa膰 w ch艂odnym miejscu, z dala od 艣wiat艂a i unika膰 nag艂ych zmian temperatury
Sugestie dotycz膮ce u偶ycia:
Ze wzgl臋du na intensywny smak i walory zdrowotne jest idealnym olejem do stosowania na surowo (tosty, sa艂atki, tatar, carpaccio, sosy, dania rybne, dania mi臋sne i warzywne...)
