Tradycyjnie wytwarzane hiszpańskie Chorizo
Nasze chorizo iberyjskie pochodzi od karmionych żołędziami, żyjących na pastwiskach, czarnych świń iberyjskich. To ten rodzaj hodowli sprawia, że jego smak jest wyjątkowy i doceniany na całym świcie. Czerwona barwa chorizo to zasługa lekko wędzonej papryki, której używamy w naszej recepturze. Nasze iberyjskie Chorizo podajemy już pokrojone do degustacji, w cienkich plastrach. Kiełbasa Chorizo jest wstępnie ugotowana i gotowa do spożycia.
Czym jest kiełbasa CHORIZO?
To wizytówka Hiszapnii i kiełbasa będąca niezwykle częstym elementem potraw z półwyspu iberyjskiego. Jej wyjątkowy smak oraz charakterystyczny czerwony kolor pochodzi z dodania wędzonej papryki. W smaku wyczuwalne są także takie przyprawy jak oregano czy czosnek. Chorizo wspaniale smakuje na zimno jak i na ciepło. Pokrojone w plasterki, podpieczone i podane na grzance stanowi wyśmienitą przystawkę. Chorizo lubi towarzystwo dobrej oliwy, kaparów i serów. W restauracjach gdzie podaje się tapas, to obowiązkowa pozycja w menu.
♥ ZOBACZ TAKŻE
Wyjątkowe oliwy smakowe - LISJAK, Słowenia
Kliknij link