Sardynki w oliwie z oliwek i cytrynie

Sardynki w oliwie z oliwek i cytrynie

21.00
szt.
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier (Pobranie) 15
Kurier 15
Dostępność Mało

Zamówienie telefoniczne: 517651711

Zostaw telefon

Sardynki w oliwie i cytrynie

W tym przepisie sardynki polane są oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia i kandyzowane z plasterkami cytryny, które nadają im nutę świeżości.

Wyjątkowy proces i sposób dojrzewania.

Nasze sardynki są starannie obrabiane ręcznie we Francji. Pakowane do puszek na surowo razem z przyprawami uprzednio podlegając tylko procesowi sparzenia. Następnie dojrzewają min. 2 lata żeby później być idealne do zjedzenia. Dwa lata to czas potrzebny na dojrzewanie i konfitowanie. W ten sposób zachowują delikatność ryby i intensywny smak dodatków. 

Skład: Sardynki, oliwa z oliwek extra virgin (18,5%), cytryna (7,3%), sól.

Waga: 115g 

Wartość energetyczna na 100g produktu: 895 kJ/ 215 

tłuszcze: 14g

kwasy tłuszczowe nasycone: 3,1g

cukry: 0g

białka: 22g

sól: 0,85g



Lisjak - wyjątkowe oliwy smakowe
Naturalna produkcja, bez dodatków sztucznych aromatów. Tylko czysty wyciśnięty sok!

Zobacz smaki Lisjak

Oliwa Lisjak rodzinna tradycja