Oliwy z ostatnich zbiorów w Andaluzji i Słowenii | Prosto z gaju oliwnego | Darmowa wysyłka powyżej 300 zł
Sardynki marynowane w winie Muscadet i ziołach
Delikatne mięso sardynki doskonale łączy się z kwaskowatością białego wina, tworząc bardzo udane spotkanie Francji i oceanu.
Ryba w zalewie bez oleju jest lżejsza, a winny charakter muskatu, wnosi świeżość w bogatej i pachnącej marynacie, wzmocnionej przyprawami i cytryną.
Wyjątkowy proces i sposób dojrzewania.
Nasze sardynki są starannie obrabiane ręcznie we Francji. Pakowane do puszek na surowo razem z przyprawami uprzednio podlegając tylko procesowi sparzenia. Następnie dojrzewają min. 2 lata żeby później być idealne do zjedzenia. Dwa lata to czas potrzebny na dojrzewanie i konfitowanie. W ten sposób zachowują delikatność ryby i intensywny smak dodatków.
Skład: Sardynki (73%), woda, ocet spirytusowy, muskat (6,2%) (siarczyny), zioła (4%) (cytryna, marchew, korniszon (siarczyny), sól, przyprawy.
Waga: 115g
Pochodzenie: Francja.
♥ ZOBACZ TAKŻE
Wyjątkowe oliwy smakowe - LISJAK, Słowenia
Kliknij link
