Sardynki à la Luzienne
Bardzo ciekawy i nietuzinkowy przepis, w którym sardynki spotykają się ze smakami szynki z Bayonne. Wszystko podkreślone łagodną papryczką Espelette, aby podkreślić baskijski charakter dania.
Wyjątkowy proces i sposób dojrzewania.
Nasze sardynki są starannie obrabiane ręcznie we Francji. Pakowane do puszek na surowo razem z przyprawami uprzednio podlegając tylko procesowi sparzenia. Następnie dojrzewają min. 2 lata żeby później być idealne do zjedzenia. Dwa lata to czas potrzebny na dojrzewanie i konfitowanie. W ten sposób zachowują delikatność ryby i intensywny smak dodatków.
Chociaż są gotowe do spożycia już teraz, możesz pozwolić im trochę dłużej dojrzeć - będą tylko lepsze.
Waga: 115g
Skład: Sardynki (55%), woda, oliwa z oliwek extra virgin, czerwona papryka, ocet z czerwonego wina (siarczyny), koncentrat pomidorowy, cebula, szynka Bayonne (2,6%), sól, skrobia ziemniaczana, czosnek, oregano, papryczka Espelette (0,5%) , przyprawy.
♥ ZOBACZ TAKŻE
Wyjątkowe oliwy smakowe - LISJAK, Słowenia
Kliknij link