Sardynki w oliwie z oliwek i cytrynie, La Belle-ilois
Sardynki w oliwie i cytrynie
W tym przepisie sardynki polane są oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia i kandyzowane z plasterkami cytryny, które nadają im nutę świeżości.
Wyjątkowy proces i sposób dojrzewania.
Nasze sardynki są starannie obrabiane ręcznie we Francji. Pakowane do puszek na surowo razem z przyprawami uprzednio podlegając tylko procesowi sparzenia. Następnie dojrzewają min. 2 lata żeby później być idealne do zjedzenia. Dwa lata to czas potrzebny na dojrzewanie i konfitowanie. W ten sposób zachowują delikatność ryby i intensywny smak dodatków.
Skład: Sardynki, oliwa z oliwek extra virgin (18,5%), cytryna (7,3%), sól.
Waga: 115g
Wartość energetyczna na 100g produktu: 895 kJ/ 215
tłuszcze: 14g
kwasy tłuszczowe nasycone: 3,1g
cukry: 0g
białka: 22g
sól: 0,85g
DOSTAWA W CIĄGU:
24 h
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
♥ ZOBACZ TAKŻE
Wyjątkowe oliwy smakowe - LISJAK, Słowenia
Kliknij link