Klasyczne sardynki w oliwie Extra Virgin, Francja
Sardynki St-Georges w oliwie z oliwek.
Wyselekcjonowane ze względu na jakość smaku, sardynki w oliwie z oliwek z pierwszego tłoczenia są wyjątkowym produktem. Są starannie obrabiane ręcznie we Francji. Pakowane do puszek na surowo razem z przyprawami uprzednio podlegając tylko procesowi sparzenia. Następnie dojrzewają min. 2 lata aby dopiero nadawały się do spożycia. Dwa lata to czas potrzebny na dojrzewanie i konfitowanie. W ten sposób zachowują delikatny smak sardynek i oliwy z oliwek.
Chociaż są gotowe do spożycia już teraz, możesz pozwolić im trochę dłużej dojrzeć - będą tylko lepsze.
Skład: Sardynki, oliwa z oliwek Extra Virgin (18,8%), sól.
Wartości odżywcze w 100g produktu:
kaloryczność: 1039kJ/250 kcal
tłuszcze: 17g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,4g
cukry: 0g
białka: 23g
sól: 1,0g
Waga: 115g
♥ ZOBACZ TAKŻE
Wyjątkowe oliwy smakowe - LISJAK, Słowenia
Kliknij link