Hiszpańska Oliwa Extra Virgin 3L, odmiana Picual od producenta, zbiory 2023

Oliwa Extra Virgin Los Omeya Picual 3L

220.00
szt.
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Opinie
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier (Pobranie) 15
Kurier 15
Dostępność Mało

Zamówienie telefoniczne: 517651711

Zostaw telefon

Los Omeya Picual 3l

Oliwa Extra Virgin Los Omeya Picual jest wytwarzana z oliwek Picual zbieranych na początku zbiorów. Trzy aspekty sprawiają, że ta oliwa jest rozkoszą: wybór najlepszych oliwek, natychmiastowa ekstrakcja po zbiorach i filtracja od pierwszej godziny, co pozwala jej zachować cały aromat i smak przez długi czas.

Oliwa Los Omeya pochodzi ze znanego z bardzo dobrych win i octów, regionu Montilla-Moriles.

Nota degustacyjne

Oliwa o intensywnym zielonym kolorze ze złotymi refleksami, z intensywnym aromatem świeżo skoszonej trawy i dojrzałych owoców.

W smaku oliwa jest świeża, migdałowa i lekko gorzka. Ta oliwa została rozlana do butelek bez filtrowania, aby zachować wszystkie jej podstawowe naturalne aromaty i smaki. Jeśli na dnie pojemnika widoczna jest cienka ciemna warstwa, jest to konsekwencja naturalnego procesu dekantacji małych cząsteczek oliwek zawartych w oliwie.

Degustacja:

Wyczuwalne nuty: trawiaste, liści figowych, pomidorów i karczochów.

Łagodna pikantność

Zbiór

koniec 2023

Gatunek oliwki:

Picual

Kwasowość

< 0,3

Rodzaj uprawy

Tradycyjny gaj oliwny pięćsetletnich drzew oliwnych

Jakość

Extra Virgin

Zbiór

W październiku (bardzo wczesne zbiory) z zielonych oliwek

Metoda ekstrakcji

Ekstrakcja na zimno w temperaturze 22º

Wskazówki dotyczące przechowywania

Przechowywać w chłodnym miejscu, z dala od światła i unikać nagłych zmian temperatury

Data ważności

07.2025

DOSTAWA W CIĄGU:
24 h
ROK PRODUKCJI:
2023/24
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia

ZOBACZ TAKŻE

Wyjątkowe oliwy smakowe - LISJAK, Słowenia

Kliknij link

Oliwa Lisjak rodzinna tradycja