Kataloński Fuet
Fuet to niewątpliwie najbardziej typowa wędlina Katalonii, produkowana od wieków w barcelońskim regionie Osona. Fuet można znaleźć w prawie każdej katalońskiej kuchni, ale znalezienie najlepszego było pracochłonną pracą, którą dla Ciebie wykonaliśmy. Teraz jesteśmy podekscytowani możliwością zaoferowania najsmaczniejszego fueta, jakiego kiedykolwiek spróbujesz.
Olmeda Orígenes wybiera najlepsze mięso wieprzowe do przygotowania naszego fuet, naturalnie wytwarzanego z wieprzowego grzbietu i boczku, zmieszanego z plasterkami smalcu, solą i mielonym pieprzem. Nadziewane są naturalną osłonką, a następnie pozostawiane do powolnego dojrzewania, aby osiągnąć optymalny szczyt utwardzania i mocny smak. Podane na drewnianej desce, w towarzystwie kieliszka wina cava i chleba, jest to bardzo typowa i pyszna tapa, której musisz spróbować.
Fuet Catalán należy podawać w temperaturze od 17° do 20°C. Aby delektować się jego subtelnościami, polecamy kroić je na plasterki o grubości ok. 5 mm.
Skład: Mięso wieprzowe chude i boczek (96%), sól, naturalny ekstrakt, pieprz czarny, konserwanty E-252 i E-250, antyoksydant E-301 i E-300, naturalna osłonka z jelita wieprzowego.
Wartości odżywcze dla 100g produktu: | |
kJ/Kcal | 1728kJ/416Kcal |
Tłuszcze | 31,8g |
w tym kasy tłuszczowe | 11,9g |
Węglowodany | 0,0g |
w tym cykry | 0,0g |
Białko | 32,5g |
Sól | 4,53g |
Data ważności: 24/08/2024
♥ ZOBACZ TAKŻE
Wyjątkowe oliwy smakowe - LISJAK, Słowenia
Kliknij link