Oliwa Extra Virgin 500 ml, La Muralla, Andaluzja
Złoty medal w konkursie OLIVE JAPAN 2024
Produkowana w 200 letnim gaju LA MURALLA w Andaluzji, iOliva Extra Virgin
iOliva to intensywna w smaku, rzemieślniczo wytwarzana oliwa z oliwek Extra Virgin z Hiszpanii. Wyborny sok z zielonych oliwek stworzony z selekcji najlepszych zbiorów z rodzinnych gajów oliwnych, zlokalizowanych w enklawie rezerwatu przyrody Sierras Subbéticas w Kordobie (Andaluzja).
Odmiana Hojiblanca tej oliwy jest starannie zbierana z drzew oliwnych, które mają ponad 200 lat, znajdujących się w Parku Przyrody Subbética.
Wytwarzana przez doświadczoną od 1878 roku, w produkcji oliwy rodzinę uprawiającą ponad dwustuletnie drzewa. Dzięki surowym zasadom stosowanym przy produkcji tej oliwy, iOliva jest wyjątkowo aromatyczna i bogata w przeciwutleniacze.
Nagradzana wielokrotnie w konkursach gatunku Hojiblanca.
Nasza iOliva, zdobyła 87/100 pkt w klasyfikacji odmiany Hojiblanca w Hiszpanii, co daje jej czołowe miejsce w światowym rankingu.
ODMIANA HOJIBLANCA.
Jej aromat przypomina woń sadu z nutą pysznych zielonych pomidorów. Jej głęboki aromat przywodzi na myśl spacer o świcie po świeżo skoszonej trawie.
Odmiany Hojiblanca jest jednym z naszych najbardziej cenionych produktów ze względu na swoją wszechstronność. Polecany jest do każdego rodzaju użytkowania. Surowe, do dressingów i sałatek; Do wszystkich rodzajów gulaszu i szczególnie polecany do smażenia ze względu na swoją stabilność i długi czas trwania. Odmiana o wysokiej zawartości kwasu oleinowego .
Zbiór
2023
Data ważności na butelce
06.2025 r
Gatunek oliwki
Premium Hojiblanca
Rodzaj uprawy
Tradycyjny gaj oliwny stuletnich i dwustuletnich drzew oliwnych
Jakość
extra virgin
Zbiór
W październiku (bardzo wczesne zbiory) z zielonych oliwek
Metoda ekstrakcji
Ekstrakcja na zimno w temperaturze 22º
Prezentacja
Odfiltrowane
Tłoczenie
W niecałe 6 godzin, we własnej tłoczni
Parametry chemiczne
Mniej niż 0,3º kwasowości, mniej niż 11 meq O2/kg nadtlenków, mniej niż 0,18 K270, mniej niż 2,0 K232.
Wskazówki dotyczące przechowywania
Przechowywać w chłodnym miejscu, z dala od światła i unikać nagłych zmian temperatury
Sugestie dotyczące użycia
Ze względu na intensywny smak i walory zdrowotne jest idealnym olejem do stosowania na surowo (tosty, sałatki, tatar, carpaccio, sosy, finisze rybne, dania mięsne i warzywne...)
-
SuperAdministrator S. (2021-08-24)JakośćFunkcjonalnośćCena
♥ ZOBACZ TAKŻE
Wyjątkowe oliwy smakowe - LISJAK, Słowenia
Kliknij link