Kruszona makrela z miętą i cytryną z Menton
Makrela, mięta i cytryna z Menton!
Delektuj się południową świeżością naszej pokruszonej makreli, która przeniesie Cię na słoneczne brzegi Loary.
Zmieszana z całymi gotowanymi cytrynami Menton, przyprawiona ziołami prowansalskimi, pokrojonymi w kostkę pomidorami i smażoną cebulą, a następnie przyozdobiona specjalnie dobraną oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia. Ta makrela ujawnia bukiet smaków, które sprawią, że przeniesiesz się na południe.
Cytryna Menton, gatunek o chronionym oznaczeniu geograficznym (ChOG)
Wyróżnia się na tle innych niezrównaną słodyczą i intensywnie owocowym aromatem. Szlachetna i rzadka, uprawiana w tradycyjny sposób na górskich wzgórzach regionu Menton i zbierana ręcznie od stycznia do marca, kiedy dni stają się dłuższe.
Do spożycia raczej na zimno, nasza pokruszona makrela z ziołami i cytryną z Menton doskonale nadaje się do sałatek lub tostów jako aperitif. Pysznie smakuje również w towarzystwie gorących ziemniaków i idealnie nadaje się do przygotowania makaronu lub quiche w szybki i łatwy sposób!
Skład: Filety z makreli (52%), oliwa z oliwek extra virgin, smażona cebula (12%), sok z cytryny (6%), pomidor (4%), rośliny aromatyczne (3%), skrobia z manioku, sól, cytryna Mentona (0,7%) ), pieprz.
♥ ZOBACZ TAKŻE
Wyjątkowe oliwy smakowe - LISJAK, Słowenia
Kliknij link