Hiszpańska oliwa extra virgin "Hacienda Guzman", gatunek Hojiblanca.
To wyśmienita oliwa z gaju z Andaluzji, która produkowana jest z oliwek odmiany Hojiblanca w oliwiarni z ponad 500 letnią tradycją. Charakteryzuje się ona wyraźnie owocowym smakiem oraz aromatem z nutami zielonych jabłek, ziół i orzechów. Jest to oliwa extra virgin, czyli tłoczona na zimno i otrzymywana jedynie w procesie mechanicznym, bez użycia chemikaliów. To wysokiej jakości oliwa, która świetnie nadaje się do sałatek, dań z ryb i owoców morza, a także do marynowania i grillowania mięsa.
Degustacja:
Nuty świeżo skoszonej trawy, pomidora i karczocha. Lekko pikantna.
Zbiór
koniec 2023
Gatunek oliwki
Premium Hojiblanca
Rodzaj uprawy
Tradycyjny gaj oliwny pięćsetletnich drzew oliwnych
Jakość
extra virgin BIO
Zbiór
W październiku (bardzo wczesne zbiory) z zielonych oliwek
Metoda ekstrakcji
Ekstrakcja na zimno w temperaturze 22º
Wskazówki dotyczące przechowywania
Przechowywać w chłodnym miejscu, z dala od światła i unikać nagłych zmian temperatury
Data ważności
11.2025
DOSTAWA W CIĄGU:
24 h
ROK PRODUKCJI:
2023/24
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
♥ ZOBACZ TAKŻE
Wyjątkowe oliwy smakowe - LISJAK, Słowenia
Kliknij link