To wyśmienita oliwa z gaju z Andaluzji, która produkowana jest z oliwek odmiany Manzanilla w oliwiarni z ponad 500 letnią tradycją. Manzanilla była pierwszą oliwą tłoczoną w Haciendzie Guzmán. Ekskluzywna jednoodmianowa oliwa idealnie pasuje do czerwonych mięs, tłustych ryb, mięs z grila, makaronow i cytrusów, jedyna taka na rynku. Ta oliwa extra virgin, o kwasowości 0,2 stopnia, jest wynikiem procesu selekcji i skrupulatnej pielęgnacji od powstania do produktu końcowego, wspaniałego soku ze świeżo wytłoczonych oliwek. Owoc pracy 3 pokoleń hodowców oliwek.
Sewilskie oliwki odmiany manzanilla, które są wykorzystywane do produkcji HG RF Manzanilla, zostały zebrane na początku października, poświęcając wydajność (między 10% a 12%) owoców, aby uzyskać najlepszą możliwą oliwę.
Oliwa jest w eleganckiej czarnej butelce, idealnie nadaje się na prezent.
Degustacja:
Intensywna owocowość z nutami zielonych liści i łodyg drzewa oliwnego.
Średnia goryczka i lekko pikantna.
Zbiór:
koniec 2023
Gatunek oliwki:
Premium Manzanilla
Rodzaj uprawy:
Tradycyjny gaj oliwny pięćsetletnich drzew oliwnych
Jakość:
extra virgin BIO
Zbiór:
W październiku
Metoda ekstrakcji:
Ekstrakcja na zimno w temperaturze 22º
Kwasowość:
0,2 stopnia
Wskazówki dotyczące przechowywania:
Przechowywać w chłodnym miejscu, z dala od światła, unikać nagłych zmian temperatury
Data ważności:
11.2025
♥ ZOBACZ TAKŻE
Wyjątkowe oliwy smakowe - LISJAK, Słowenia
Kliknij link