Do bezpłatnej dostawy brakuje -,--
Darmowa dostawa!
Podsumowanie zamówienia
Suma 0,00 zł
Cena uwzględnia rabaty
-
Oliwa z oliwek
-
Oliwa z oliwek
- Francuskie oliwy
- Oliwy według pojemności
- Oliwy według marek
- Hiszpańska oliwa z oliwek
- Oliwa z oliwek extra virgin
- Oliwa z oliwek do smażenia
- Oliwa z oliwek do picia
- Oliwa z oliwek BIO
- Oliwy z Istrii
- Oliwy smakowe
- Kosmetyki
- Oliwy do gastronomii
- Oliwy dla dzieci
- Oliwy do picia dla dzieci
- Oliwa dla HoReCa
- Hiszpańska oliwa z oliwek
- Oliwa z oliwek extra virgin
- Oliwa z oliwek do picia
- Oliwa dla HoReCa
-
Oliwa z oliwek
- Szynki hiszpańskie
- Konserwy
- Promocje
- Blog
-
Oliwa z oliwek
-
Francuskie oliwy
-
Oliwy według pojemności
-
Oliwy według marek
-
Hiszpańska oliwa z oliwek
-
Oliwa z oliwek extra virgin
-
Oliwa z oliwek do smażenia
-
Oliwa z oliwek do picia
-
Oliwa z oliwek BIO
-
Oliwy z Istrii
-
Oliwy smakowe
-
Kosmetyki
-
Oliwy do gastronomii
-
Oliwy dla dzieci
-
Oliwy do picia dla dzieci
-
Oliwa dla HoReCa
Oliwa z oliwek -
-
Szynki hiszpańskie
-
Konserwy
- Promocje
- Blog
-
-
-
Koszyk (0)Koszyk jest pusty
Do bezpłatnej dostawy brakuje -,--
Darmowa dostawa!
Podsumowanie zamówienia
Suma 0,00 zł
Cena uwzględnia rabaty
-
-
Co wyróżnia majonez BIO?
2024-01-29 11:52:00
Majonez BIO, nazywany jest także majonezem ekologicznym, co wynika z faktu, iż do jego produkcji używane są składniki wysokiej jakości, a cały proces produkcji opiera się między innymi na zasadach zrównoważonego rozwoju. Bazą takiego majonezu ekologicznego są przede wszystkim żółtka jajek pozyskiwanych głównie od kur z wolnego wybiegu, które karmione są paszą pozbawioną herbicydów, czy innych nawozów. Co równie istotne, taki produkt nie zawiera sztucznych barwników, dlatego jest także bardzo bezpieczny dla naszego zdrowia. Ponadto w wielu przypadkach zamiast octu spirytusowego używa się octu jabłkowego lub winnego, dzięki czemu BIO majonez jest zdecydowanie łagodniejszy w smaku, co sprawdza się u osób z wrażliwym żołądkiem.
Z czym podawać dobry majonez ekologiczny?
W Polsce tradycja spożywania majonezu jest mocno osadzona, co widzimy przede wszystkim podczas świąt wielkanocnych, gdzie chętnie spożywamy je do jajek. Okazuje się jednak, że tradycja jego spożycia to rzecz dominująca w krajach basenu Morza Śródziemnego. Obecnie ogromną wagę przywiązuje się do wysokiej jakości produktów, w tym wpisujących się w założenia slow food, w czym istotną rolę odgrywają majonezy BIO. Doskonale łączą się one nie tylko z jajkami – podaje się je do kanapek, zwłaszcza grillowanych, czego klasycznym przykładem są croque madame i croque monsieur. Warto włączać je także do sałatek, gdzie połączą one wszystkie składniki, nadając im dodatkowych nut smakowych, jak i wartości odżywczych. Ekologiczny majonez ma bowiem w swoim składzie oliwę z oliwek lub inny olej, który wpływa na rozpuszczanie witamin zawartych w warzywach.
Wyborny majonez BIO znajdziesz w ofercie internetowego sklepu Jaka Oliwa
Szczególną wagę przywiązujemy do najwyższej jakości produktów tak, aby nasi klienci otrzymali produkt nie tylko wyborny w smaku, odpowiadający nawet najbardziej wysublimowanym podniebieniom, ale także stworzony ze składników o wysokiej wartości odżywczej. Dlatego oferujemy między innymi wyjątkowy majonez BIO z algami 95 g, który jest w 100 procentach produktem organicznym.
Dodatek alg brunatnic Kombu Royal poławianych u wybrzeży Finistère na obszarze Natura 2000 sprawia, że majonez jest nieco lżejszy, ale także mniej kaloryczny. Wyczuwalny aromat i lekko pikantny smak sprawia, że świetnie będzie komponował się z owocami morza, ale także w grzankach i sałatkach. Oprócz nich w naszej ofercie obecne są także hiszpańskie oliwy, wyborne sardynki, czy chorizo o bogatym smaku i aromacie.
Przeczytaj także inne wpisy blogowe: